sâmbătă, 27 februarie 2010

CUVINTE NESPUSE

La fel ca si a altora, viata mea e o insiruire de evenimente si experiente. De tot felul. Evenimente si experiente cu oameni si despre oameni. Asa i-am intalnit si pe cei din spatele proiectului " singles camp". O idee nastrusnica si deosebit de serioasa, ce sigur pare sa fie o reusita http://www.singlescamp.ro/
Oameni singuri exista pretutindeni, iar cuvinte nespuse sunt din ce in ce mai multe. M-am gandit sa fotografiez acest lucru si sa incerc sa creez o poveste. Iata ce a iesit cu ajutorul unui nou prieten - Gigi Cindea.



Creatie.
"Imi amintesc cand eram doar un bulgare in pantecele pamantului, cum m-am trezit apoi ridicat de niste maini mari si aspre si am dat de lumina. Apoi cum o imensa caldura mi-a cuprins trupul si am devenit fier. M-am lasat apoi moale in mainile lui Peter. Dupa un timp am fost dus sa vad lumea. M-am bucurat si am tipat. Dar n-a iesit decat un clinchet. Mesterul imi ferecase cuvintele." ( text Gigi Cindea )



Vestea.
"Alese, stridente, incrancenate si persuasive, cuvinte. Incatusate in „bun de tipar”. (text Gigi Cindea )


EL si EA.
"Atingeri aristocrate, delicate si curioase. Apoi hidosenia si brutalitatea uratului." ( text Gigi Cindea )




Complicitate.
"Lasa-te cuprins de ispita si de dorinta. Viseaza. Lasa-te inrobit de placeri, de vise, de ambitii, de sperante....si cand nu le mai poti plati, inchide in urma ta, poarta." ( text Gigi Cindea )




Cunoastere.
"Mi-am dorit sa vad, sa cunosc, sa pipai, sa gust...Am vrut sa iau parte la bucuria pe care o banuiam afara. Am vrut sa stiu cu adevarat ce se intampla. Dar cand cineva mi-a strigat „Poti iesii!”, m-a cuprins teama de necunoscut si am ramas acolo..." ( text Gigi Cindea )




Atemporar.
"Intr-o lume confuza, schimonosita de incertitudine si neimplinire, spatiul se comprima, anuland vesnicia." ( text Gigi Cindea )



Cuvant captiv.
"As fi vrut sa vorbesc. Despre esenta lumii. Despre reteta reusitei. Despre elixirul binelui." ( text Gigi Cindea)



Adevar ascuns.
"Putem merge mai departe, adevarul e bine ascuns acum. Si nici unul dintre noi n-are sa-l mai rosteasca." ( text Gigi Cindea)


luni, 22 februarie 2010

URME PE ZAPADA


Auzeam, candva, la o prezentare a unui apreciat om de munte sibian, FANE TULPAN, ca : " fiecare om are muntele sau". Vorbea atunci de ascensiunea lui pe acoperisul lumii - EVEREST, si eram fascinat de puterea si indrazneala acestui barbat din generatia mea. Eram mandru ca il cunosc si ca-i pot sta alaturi, uneori!

De atunci ma gandesc adesea, care este muntele meu? Si nu l-am gasit. Simt ca inca ma asteapta. E acolo, undeva pe drumul vietii mele, asteptand sa-l urc. Pentru asta inca strabat drumuri multe, mereu. Eu si aparatul meu foto, iar de curand cutreier insotit. Eu si iubita mea, care acum imi este si sotie.

Cutreieram impreuna, LASAND URME PE ZAPADA, impreuna, cautandu-ne muntele!